Kulinarnie – prawdziwe smaki Kościana

Trzeci etap konkursu “Kościan smakuje” na wyspie między kanałami Obry zakończył się sukcesem. Na czym polegał konkurs?

Szeroko zakrojona rewitalizacja wyspy między kanałami Obry (zwana sercem Kościana) jest ważnym krokiem w kierunku poprawy jakości życia mieszkańców i atrakcyjności tego miejsca dla turystów. Zagospodarowanie terenów wypoczynkowych przy mostkach i na bulwarze, zrewitalizowany teren rekreacyjny na Łazienkach oraz zielone ciągi spacerowe z miejscami do wypoczynku i aktywności sportowej na pewno przyciągną wielu ludzi, którzy będą mogli cieszyć się pięknem tego miejsca. Od kilku lat trwa szeroka rewitalizacja mająca ożywić lokalną społeczność i gospodarkę.

Inicjatywy takie jak “Kościan smakuje” przyczyniają do budowania więzi społecznych i kulturalnych w mieście. Organizatorzy konkursu zaprosili każdego do restauracji i barów serwujących dania obiadowe w okolicach rewitalizowanego rynku i deptaka. Uczestnicy mieli okazję delektować się smakiem regionalnych potraw po spacerze, który miał miejsce po zielonych brzegach wyspy.

Konkurs miał za zadanie promować smaki kościańskiej wyspy i zachęcić do odwiedzenia tego miejsca. Składał się z trzech miesięcznych edycji. Z grona gości biorących udział w promocji wyłoniono trzech zwycięzców, którzy zgarnęli vouchery o łącznej wartości 1000 zł. Bony o wartości 200 zł można było wykorzystać w pięciu różnych restauracjach.

Organizatorami tego przedsięwzięcia byli: Urząd Miejski Kościana oraz właściciele lokali gastronomicznych- Pierogarnia, Gospoda RYŚ, Bistro NAD OBRĄ, Euforia Smaku, Kebab Star Marks & Indyjska Restauracja. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *